Baleset

2022.07.21. 14:00

Vádat emelt az ügyészség a gondatlan esztergomi sofőr ellen

A motoros súlyos bordatörést, utasa zúzódásokat szenvedett.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2021. év áprilisában, Esztergomban az általa vezetett autóval nem adott elsőbbséget egy szabályosan közlekedő motorosnak, adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. 

Motoros és autó ütközött Esztergomban
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint az időskorú férfi 2021. április 24-én nem sokkal este hat óra előtt  Esztergom lakott területén belül haladt autójával.  Amikor balra szeretett volna befordulni egy utcába, nem vette észre, hogy a motoros és utasa előzésbe kezdett. Emiatt a férfi és a motoros összeütközött. A motor felborult és a talajon csúszva a közelben lévő szalagkorlátnak ütközött. A motorkerékpár vezetője a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos bordatörést, utasa pedig nyolc napon belül gyógyuló könnyű, zúzódásos sérülést szenvedett el.

Az autót vezető férfi a járművezetésre egészségügyi szempontból alkalmatlan. Az ügyészség  a vádiratban indítvány tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a balesetet okozó férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki és végleges hatállyal tiltsa el a járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!