Kábítószer

2022.07.27. 14:19

Speed és marihuána: nem csoda, hogy súlyosabb ítéletet kapott a tatai drogos

A férfi szervezetében lekapcsolásakor többféle drogot is kimutattak. Nem ez volt az első ilyen ügye a hatóságokkal a drogosnak.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

kábítószer birtoklás vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség fellebbezése alapján a Tatabányai Törvényszék végrehajtandó szabadságvesztésre súlyosította az elsőfokú ítéletet, annak a drogos férfinak az ügyében, akit Tatán kapcsoltak le a rendőrök. A visszaeső férfival szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltást indítványozott. A Tatai Járásbíróság az indítványtól eltérően a férfit 1 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. 

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség súlyosítás végett jelentett be fellebbezést a vádlottal szemben, mert a férfi többször volt már büntetve hasonló bűncselekmények miatt, kábítószer-kereskedelem bűntette miatt ítélték el és a jogerős elítélését követően egy hónappal követte el az újabb bűncselekményt. A Tatabányai Törvényszék megállapította, hogy az ügyészi fellebbezés megalapozott, ezért az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, abból mellőzte a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztésére vonatkozó rendelkezést, továbbá a férfit 1 év közügyektől eltiltásra is ítélte.

A vádirat szerint a férfi Tatán ismeretlen személytől marihuánát és speedet szerzett meg, melyet később a tatai lakásán elfogyasztott. A rendőrség 2021. május 23-án Tatán igazoltatta a férfit, akin a kábítószer fogyasztásának tüneteit észlelték. A férfitól levett vizeletmintában a szakértő amfetamint, metamfetamint, és marihuana fogyasztásából származó delta9-THC-COOH-t mutatott ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában