Tűzeset

2022.07.24. 08:04

Összefogás: focisták, tűzoltók, lakosok oltották a 45 hektáros tüzet Csolnokon (fotók)

Óriási összefogásra és 4 órára volt szükség ahhoz, hogy a 45 hektáros tüzet eloltsák Csolnokon.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp ÖTES

A sárisápi önkéntes tűzoltók közösségi oldalukon számoltak be arról, hogy szombaton emberi hanyagság miatt égett Sárisápon, majd Csolnok 12-es aknán az avar, erdő és tarló, hatalmas, majd 45 hektár területen. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tűz egy napelemparkot és több házat is veszélyeztet.

Mint az önkéntesek bejegyzésükben írták, a riasztási fokozatok mentek felfelé, a tűz gyors terjedése miatt, óriási területre kellett koncentrálni, mely sok egységet igényelt. Majdnem 4 óra kellett a teljes oltáshoz. Kiemelték mindenki segítségét. Nem csak az egyesület 10 önkéntes tűzoltója állta a sarat a hatalmas forróságban, a hivatásos egységek mellett a helyi lakosok, és a focisták is beálltak az oltásba lapátokkal és és ivóvízzel segítve a munkát. 

Hozzátették, hogy a a Pilisjászfalui polgárőrség is a helyszínre jött , ivóvizet hoztak a szomjas tűzoltóknak. Később kiderült a túloldalról Csolnok és Tokod ÖTE is oltotta a tüzet.

A tokodi önkéntesek szintén Faceook-oldalukon számoltak be arról, hogy rengeteg munkájuk akadt szombaton. Mint írták, először Tokodaltárón, a vasúti töltésnél égő száraz fű oltásához riasztották őket. Délután 4 órakor ők is Csolnokra siettek, ahol a hatalmas tűz oltásában segítettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában