Életfogytiglan

2022.07.10. 16:28

Különös kegyetlenséggel sújtott le a tatabányai gyilkos, másnap levette áldozatáról a ruhát

A férfi másnap ment vissza, és lelopta a holttestről a ruhát. Életfogytiglant kaphat.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Shutterstock

Július 11-én, hétfőn reggel tárgyalják Tatabányán annak a különösen kegyetlen gyilkosnak az ügyét, aki ismeretlen okból olyan súlyos sérüléseket okozott ivócimborájának, hogy az belehalt a sérüléseibe. Mint arról korábban beszámoltunk, a tettes azonban nem állt meg a gyilkosságnál: másnap visszament a helyszínre és a holttestről lelopta a ruhát és elvitte az áldozat táskáját is.

Az ügyészség korábban indítványozta, hogy a a bíróság a vádlottat ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A Tatabányai Járásbíróság most tanúkat is meghallgat az ügyben.

A Tatabányai Törvényszék ismertette a vádiratot, amely szerint az elkövető korábbról ismerte későbbi áldozatát, vele több alkalommal együtt italozott a sértett tatabányai kertjében. A férfi 2019. május 20- án 15:17 és 20:30 között megjelent a sértett kertjében található bódéban. Ott ismeretlen okból bántalmazni kezdte az ittas állapotban lévő ismerősét, testszerte, több alkalommal ököllel ütötte, rúgta a fejét, megtaposta a mellkasát, a nyakát. Ezt követően a vádlott a földön fekvő, még életben lévő férfi ruházatában lévő 8 ezer forint értékű mobiltelefonját eltulajdonította, majd elhagyta a helyszínt.

A gyilkos 2019. május 21-én hajnalban visszament a bántalmazott fél kertjébe, majd a bódéban a holtan fekvő ismerősétől ellopta annak műanyag táskáját, a rövidnadrágját, valamint az alsónadrágját, ezt követően a kertből hátulról, az erdőn keresztül távozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!