Közlekedési baleset

2022.07.22. 14:43

Hiába közlekedett szabályosan, mégis elütötték a kerékpárost Tatabányán

Hiába közlekedett a KRESZ szabályainak megfelelően július 21-én este a 29 éves kerékpáros, egy figyelmetlen sofőr mégis elütötte őt Tatabánya határában. A vezetőnek közúti közlekedési baleset gondatlan okozása miatt kell felelnie.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Szász Dalma Kitti

Július 21-én este, fél nyolckor érkezett bejelentés a megyei rendőr-főkapitányságra, miszerint egy férfi kerékpárral közlekedett a Győri út irányából a Szanatórium út felé, amikor a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen megállt, leszállt a biciklijéről, hogy azt a KRESZ szabályainak megfelelően áttolja a zebrán. 

Racsné Galambos Grétától, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk, hogy ekkor érkezett az autópálya lehajtójához egy gépjármű, melynek sofőrje nem adta meg a kerékpárosnak az elsőbbséget és elütötte őt.

A helyszínre két mentőautó is érkezett. A 29 éves férfi nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett a baleset során. A 69 éves sofőrnek személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset gondatlan okozása miatt kell felelnie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!