Kábítószer

2022.07.25. 16:45

Fókuszban a drog Komáromban és Ácson: fegyvert is találtak a rendőrök

Július 22-én éjszaka fokozott ellenőrzést hajtottak végre a kábítószer fogyasztás visszaszorításának érdekében a komáromi rendőrök.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a helyi járőrök Komárom belterületén igazoltattak egy 17 éves fiatalkorút, akinek a nadrágja zsebéből egy tasakban zöldes növényi törmelék került elő. A fiú elmondása szerint annak tartalma marihuána. A szlovák állampolgárt a rendőrök előállították mintavétel céljából.

Alig tíz perc elteltével a rendőrök másik két személyt tartóztattak fel. Ruhájuk átvizsgálásakor egyikük táskájából egy fehér színű port tartalmazó zacskó, míg a másik személy táskájából 3 szál sodort cigaretta került elő.  A székesfehérvári és várpalotai lakosokat az egyenruhások előállították, a velük szemben alkalmazott kábítószergyorsteszt pozitívat jelzett. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket, ellenük kábítószer birtoklásának vétsége miatt büntetőeljárás indult.

Pár óra elteltével ismét lecsaptak a rendőrök, akik Ácson állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő személyt. A sofőrnél kábítószergyanús anyag volt, továbbá bal cipőjéből egy leforrasztott végű fecskendő került elő. A járműben két utas foglalt helyet, egyiknél üvegpipa és összehajtogatott alufólia darab volt. A másik utas viselkedése arra utalt, hogy valamilyen bódító hatású szert fogyasztott.  Az autó átvizsgálásakor az anyós ülés alatt a rendőrök találtak egy gáz-riasztó fegyvert, ami az egyik utasé volt, azonban engedéllyel nem rendelkezett. A feltalált tárgyakat, anyagokat lefoglalták. Az illegális szereket fogyasztókat előállították a kapitányságra mintavétel céljából, ellenük szintén büntetőeljárás indult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában