Díler

2022.07.28. 14:16

Elképesztő drogbiznisz: a börtönbe is csempészte az anyagot a komáromi nő (fotók)

A komáromi nő szombathelyi nő nem csak a börtönbe juttatták be a drogot, hanem nagy mennyiségben terjesztették is azt.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi  Járási Ügyészség négy férfival és három nővel szemben nyújtott be vádiratot, akik közül két férfi a börtönből irányította azt a két nőt, akik a bódító hatású anyagokat értékesítették. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a két irányító férfit és a két letartóztatott nőt szabadságvesztésre, közügyektől eltiltásra és vagyonelkobzásra, a harmadik férfit végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és járművezetéstől eltiltásra, a harmadik nőt végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

A vádirat szerint két, jogerős szabadságvesztést töltő férfi egyike a börtönben interneten rendelt a Távol-Keletről, Kínából és Hong-Kongból új pszichoaktív anyagot, amelyet az ő felhívására nő élettársa 2019-2020. év során szlovákiai postákon felvett, majd Magyarországra behozta, és több hazai címre feladta. Az anyag egy részét annak a nőnek továbbította, akinek fia szintén büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartott. Ez a nő a csomagok kézhezvételét követően az anyagot tovább osztotta, és a fia által megadott címekre, illetve a büntetés-végrehajtási intézetekbe is eljuttatta. A büntetés-végrehajtási intézetekbe való bejuttatás egyik módja volt az, hogy az anyagot alkoholban, sebbenzinben, illetőleg acetonban feloldotta, majd az így létrejött oldatot újságlapokba itatta, és a szárítást követően az újságlapokat postai úton küldte be a címzettek részére.

A vádirat szerint egy harmadik férfi a csekély mennyiség felső határát meghaladó új pszichoaktív anyagot vásárolt az egyik letartóztatott nőtől, a vásárlásnál jelen volt vele egyetértésben egy negyedik férfi is. A nyomozó hatóság 2020. június 20-án Majk közelében ellenőrizte a negyedik férfi által vezetett gépkocsit, és a vásárolt anyagot lefoglalta.  Egy harmadik nő 2019. októbere és 2020. szeptember 30-a között legkevesebb 27 alkalommal vásárolt kábító hatású anyagot, amelynek ellenértékét az egyik letartóztatott nő rendelkezése alatt álló bankszámlára utalta.

A rendőrsé tájékoztatása szerint a büntetőeljárás során a nyomozók azonosítottak egy 56 éves komáromi, valamint egy 28 éves szombathelyi nőt. Ők működtek közre abban, hogy azt bejuttassák abba a büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol egy 29 éves és 35 éves férfi ismerősük is a szabadságvesztését tölti.

Az eljárásban körvonalazódott, hogy az 56 éves G. Zs. 2020. június 10-én  40 gramm új pszichoaktív anyagot adott el a 38 éves B. J. és a 35 éves T. Á. oroszlányi lakosoknak. A rendőrök a kutatás során a komáromi nő lakásán sárga és barna színű por állagú anyagot foglalt le, ami az elsődleges szakértői vélemény alapján új pszichoaktív anyagnak minősül. A lakásban olyan megcímzett borítékokat is találtak a rendőrök, amiben már volt a porból. A 28 éves szombathelyi nő lakásában az üggyel összefüggésben adathordozókat foglaltak le a rendőrök. T. Á. oroszlányi lakos lakásában további 80 gramm anyagot foglaltak le a nyomozók. G. Zs., F. Zs., T. Á., B. J. és a két fogvatartott ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt indult eljárás. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában