Agresszor

2022.07.07. 10:00

Élettársát éveken át pofozta, ütötte, fejét a szekrénybe verte a tatabányai férfi

Előre láthatólag börtön vár a férfira, aki súlyos agysérülést okozott párjának.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki éveken keresztül, rendszeresen bántalmazta élettársát. A vádirat szerint a férfi rendszeres alkoholfogyasztó, aki az italtól veszekedőssé, agresszívvá válik.  2017. december hónap és 2020. április hónap közötti időszakban, táti otthonukban az ittas állapotú férfi rendszeresen bántalmazta a mozgásában korlátozott élettársát, lökdöste, pofozta, ököllel arcul ütötte, fejét a szekrénybe verte. A nő sérülései alkalmanként nyolc napon belül gyógyultak.

A férfi 2020. április 26-án 20 óra körüli táti otthonukban, szintén ittas állapotban, egy előzetes szóváltást követően ismét bántalmazta élettársát, akit a nyakánál fogva két kézzel ráncigálta, majd az ágyra lökte, és őt a fején, és testszerte ököllel ütötte, és a nyakát szorongatta. A bántalmazás következtében a nőnek súlyos agysérülése keletkezett és kishíján életveszélyes állapotba került, adta hírül a Komárom-Esztergom-Megyei Főügyészség. 

A főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, valamint kapcsolati erőszak bűntettével vádolta meg a férfit és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék börtönbüntetést szabjon ki vele szemben, továbbá tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában