Vádemelés

2022.07.27. 08:59

Börtönt kértek a nőre, aki ittasan vezetett Keréktelekin - már megint

Az ittas járművezetés vétsége és járművezetés az eltiltás alatt bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a nővel szemben.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Mint dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője részletezte: a bíróság 2016. május 5. napján jogerőre emelkedett ítéletével ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és más bűncselekmények miatt szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetést, valamint 6 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetést szabott ki a nővel szemben. A nő később is úgy ült volán mögé, ahogy nem kellett volna, ezért a bíróság 2021. június 3-án jogerőre emelkedett büntetővégzésében a nőt ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, mint különös visszaesőt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre, és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.  

 A nő a vele szemben kiszabott közúti járművezetéstől eltiltás büntetések hatálya alatt, március 14-én a kerékteleki közúton, közepes fokú ittas állapotban vezette a személygépkocsit. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, a Komáromi Járásbíróság 2 év börtönbüntetésre, 7 év járművezetéstől eltiltásra, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában