Szünidő

2022.07.13. 11:30

A megyei rendőrök tanácsai minden vakációzó diák értékeit megmentheti

A tanév befejezésével a gyerekek nyakába rengeteg szabadidő szakad, amit fontos, hogy hasznosan és biztonságban töltsenek el.

R. V.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Racsné Galambos Gréta, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a tanév befejeztével az iskolai fegyelem, illetve a folyamatos felkészülés, valamint a rendszeres beszámoltatás miatt kialakult feszültség alól hirtelen felszabadult fiatalok gyorsan kiengednek, legtöbbször könnyelműen élik meg a nyári szünidő adta szabadságot. A fiatalok sok esetben feltűnő, jól látható helyen hordják az értékeiket, ékszereiket. Megmutatják egymásnak frissen beszerzett elektronikai eszközeiket. Teszik ezt tömegközlekedési eszközökön, zsúfolt plázákban, közösségi helyeken, nem gondolnak arra, hogy magatartásukkal milyen komoly veszélynek vannak kitéve.

Gyakran megtörténik a szabadidős programok szervezése, valamint a szállásfoglalás során, hogy nem kellő körültekintéssel használják bankkártyájukat. Internetes foglalás, vagy vásárlás alkalmával könnyedén megadják kártyaszámukat, kódjukat, nevüket, elérhetőségüket, vagyoni állapotukra utalnak internetes fórumokon, vagy elektronikus levelezés alkalmával. Ezáltal fokozottan megnő az áldozattá válás esélye.

A rendőrség azt tanácsolja, ne hívják fel magukra a figyelmet, strandokon, közösségi helyeken, zsúfolt bevásárlóközpontokban értékes tárgyakkal, ékszerekkel. Sportolás közben, a strandon ne hagyják őrizetlenül értékeiket, ha lehetőség van rá, akkor használjanak csomag-, illetve értékmegőrzőt és annak kulcsát lehetőleg mindig tartsák magunknál.

A szünidős programokra csak a szükséges mennyiségű készpénzt vigyék magukkal, a bankkártyát és a PIN kódot ne tartsák egy helyen – figyelmeztettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában