Ítélet

2022.07.06. 16:58

22 afgánt furikázott Tatánál a belga - kiutasították az országból

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatai Járásbíróság a július 6-án tartott előkészítő ülésen embercsempészés bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet egy belga állampolgárságú férfivel szemben, akit Tata térségében, az M1-es autópályán kapcsoltak le a rendőrök. A férfit 5 évre kiutasították Magyarország területéről. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a belga csempész a a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható legkorábban feltételes szabadságra. Az ítélet jogerős.

A vádirat szerint a férfi 2021. december 5-én Magyarország déli határszélén felvett az általa vezetett kistehergépkocsiba 22 fő, magukat afgán állampolgárnak valló, és Magyarország területére jogellenesen, érvényes úti okmányok, illetve érvényes beutazási és tartózkodási engedély nélkül érkezett migráns személyt azzal, hogy őket a magyar-osztrák államhatár közelébe szállítja, az államhatár jogellenes átlépése céljából.

A rendőrök az M1-es autópálya jobb pályatest 64-es kilométerszelvényében, Tata területén a gépkocsit megállították. Az elkövető beismerte a bűncselekmény elkövetését, 1500 euróért vállalta el a migráns személyek jogellenes szállítását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!