Rács mögé kerül

2022.06.20. 14:00

Videón az oroszlányi Hannibal Lecter, aki megharapott egy közterest

A férfi 2 évet és 8 hónapot kapott. Az ítélet jogerős.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és rongálás miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság 2 év 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki erőszakkal akadályozta meg egy közterületfelügyelő eljárását, valamint megrongált egy rendőrségi autót – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, minden úgy kezdődött, hogy a férfival szemben 2021. június 7-én délután közterületfelügyelők intézkedtek Oroszlányban egy dohánybolt előtt. A férfi ezt az intézkedést akadályozta úgy, hogy az egyik közterületfelügyelőt szidalmazta, miközben a kezében tartott 8 centis pengehosszúságú késsel  hadonászott. A kést ezután a nadrágja zsebébe tette, de a szidalmazást nem hagyta abba, sőt, azzal fenyegette a  sértettet, hogy megöli.

A helyszínre érkező rendőrök a férfival szemben kényszerítő eszközt alkalmaztak és a szolgálati jármű hátsó ülésére ültették, majd az ajtót becsukták. A férfi azonban ekkor a rendőrautó jobb hátsó oldalsó ablakát megrúgta úgy, hogy az kitörött. Az agresszor ezzel 118 ezer 359 forint kárt okozott, de még ekkor sem állt le: ezután ugyanis ki akart szállni a kocsiból, amit a közterületfelügyelő igyekezett megakadályozni. A férfi tovább kiabált, köpködött, a közterületfelügyelőt folyamatosan rugdosta, a kezét megharapta, ezzel neki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott.

A Tatabányai Járásbíróság a június 20-i előkészítő ülésen 2 év 8 hónap börtönbüntetésre, valamint mellékbüntetésként 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Az elsőfokú ítélet a kihirdetését követően jogerőssé is vált, mert azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!