Vakvezetés

2022.06.03. 14:02

Videón, ahogy felnyílt motorháztetővel vezeti a lopott kocsit Oroszlányban, kerékpárost sodort el vele

A férfi a vezetőoldali ablakon kukucskált ki a kocsiból, úgy hajtott végig az oroszlányi úton.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A közúti veszélyeztetés és jármű önkényes elvételének bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 1 év 2 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra és 6 év járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki a jogtalanul és felnyílt motorháztetővel úgy vezette a gépkocsit, hogy  azzal egy kerékpárost elsodort – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a járművezetéstől eltiltott férfi 2019. február 5-én Oroszlányban a tulaj tudta és engedélye nélkül vette magához az autó slusszkulcsát, majd a gépkocsival elhajtott. Menet közben azonban az autó motorházteteje felnyílt. A férfi a vezető oldali ablakot húzta le, azon kihajolva vezette tovább a gépjárművet. A felnyílt motorháztetővel haladó autót biztonsági kamera rögzítette.

Az elkötött autóval a férfi utolért egy előtte haladó kerékpárost, annak előzésébe kezdett, azonban szándékosan nem tartott megfelelő oldaltávolságot. A vádlott a kocsi jobb oldalával és a visszapillantó tükörrel nekiütközött a biciklinek. A kerékpáros ettől az aszfaltra esett, a kerékpárja megrongálódott, az autó visszapillantó tükrének darabjai pedig az úttestre hullottak. A vádlott ezután megállás nélkül továbbhajtott a kocsival, meg se győződött arról, hogy a sértett segítségnyújtásra szorul-e. A nyitott motorháztetővel közlekedő férfi ezután egy vízelvezető árokba csúszott az autóval.

Ugyan a kerékpáros a baleset során nem sérült meg, ám az elkövető a gépjármű vezetésével a sértett életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki. Az elsőfokú ítélet kihirdetését követően az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a védő enyhítésért jelentett be fellebbezést – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában