Gyakorlat teszi

2022.06.01. 10:06

Videón a visszaeső oroszlányi büfétolvaj, aki még a biztonsági őr mobilját is ellopta

A férfi a büféből piát lopott, az egyiket meg is itta. A másikat, egy nagyobb kiszerelésű whishey-t, pedig eladta.

Kemma.hu

Forrás: agyarország Ügyészsége

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki április 14-én 0 óra 15 perc körül egy oroszlányi épület büféjébe jogtalanul úgy ment be, hogy a bejáratot eltorlaszoló polcokat elmozdította – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A férfi a büfében található pult mögötti hűtőből kivett és  ellopott egy 0,7 literes, 9 ezer forint értékű és egy 1 literes kiszerelésű, 12 ezer forint értékű bontatlan whiskyt. A férfi a két üveg szeszes italt magához véve egyszerűen távozott a helyiségből.

A tolvaj a kisebb kiszerelésű szeszes italt maga fogyasztotta el, míg a nagyobb kiszerelésű whisky-t eladta egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt személynek. A lopás elkövetési értéke 21 ezer forint, amely nem térült meg.

A férfi korábban, március 29-én egy 26 ezer forint értékű telefont lopott el Oroszlányban úgy, hogy annak gazdája a mobilt  azt rábízta, amíg a mosdóba ment. Az elkövető a rábízott telefont eladta 24 ezer forintért egy, a használt mobiltelefonok adásvételével foglalkozó üzletben, ahonnan a sértett azt visszavásárolta.

Az elkövetőáprilis 25-én is lecsapott. Aznap 2 óra 10 perc körül a kerítésen átmászva jogtalanul bement az oroszlányi menedékhely étkezőjébe, onnan ellopta a biztonsági őr 5 ezer forint értékű mobiltelefonját. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a különös visszaeső férfit  börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és 47 ezer forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!