Pénztárcatolvaj

2022.06.30. 08:01

Videón a tatai dohánybolti tolvaj: habozás nélkül vitte a méretes brifkót

A dohányboltban felejtett tárcára egy érkező vásárló csapott le, aki gondolkodás nélkül felvette a brifkót, majd sietve távozott.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a tatai dohánybolti pénztárcatolvajjal szemben, a cselekményt biztonsági kamera rögzítette. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett meg nem térült kára megfizetésére.

A vádirat szerint a büntetlen férfi 2021. július 11-én  a tatai dohányboltban a kávégép előtti pultról eltulajdonította a vásárló által ott felejtett, 1800 forint értékű pénztárcáját, benne 25 ezer forint készpénzzel, 120 Euróval, 2 darab 500 forintos sorsjeggyel, 2 darab 300 forintos sorsjeggyel és egy gépkocsi forgalmi engedéllyel, összesen 71 ezer 118 forint értékben. A pénztárcát a forgalmi engedéllyel a nyomozás során lefoglalták, azokat a sértettnek visszaadták, így az okozott kárból 1800 forint megtérült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!