Közérdekű munkával törleszthet

2022.06.17. 17:30

Videón a pofátlanság: a nő simán végiglopta a munkatársait a tatabányai melóhelyen

Egy táskából egy közel 19 ezer forintos mobiltelefont vett ki, de tabletet, cigarettát, öngyújtót, utalványt, kulcscsomót és készpénzt is lenyúlt a pofátlan szarka.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján eljárva a Tatabányai Járásbíróság 300 óra közérdekű munka büntetést szabott ki azzal a nővel szemben, aki az éjszakai műszakban meglopta a munkatársait – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a nő raktári csomagolóként állt a tatabányai cég alkalmazásában, és július 25-re virradóan az éjjeli órákban a munkatársai fogasra akasztott táskáiból lopott. Az értéktárgyakat úgy gyűjtötte össze, hogy a munkahelyi étkező mögött lévő nyitott folyosón található fogasokon, illetve a padon elhelyezett táskákban kutatott és onnan kivette, amit tudott.

A nő az egyik sértett táskájából egy 189 ezer 990 forint értékű mobiltelefont vett ki, további négy sértettől pedig kisebb értéktárgyakat, tabletet, cigarettát, öngyújtót, utalványt, kulcscsomót és készpénzt lopott el, összesen 56 ezer 960 forint értékben. A nő az egyik munkatársának 17 ezer 200, a másiknak 15 ezer 410, a harmadiknak 17 ezer, a negyediknek pedig 7 ezer 350 forint lopási kárt okozott.  A kár mind a mobiltelefon, mind a kisebb értékek esetében megtérült, mivel a mobillopás után a takarító személyzet és a biztonsági szolgálat segítségével a vádlottat a helyszínen elfogták és a rendőrség értesítéséig visszatartották, majd a rendőrség a vádlottól a sértettek értéktárgyait lefoglalta és azokat a sértetteknek visszaadta. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!