Sokkoló

2022.06.05. 15:30

Tömegmészárlást tervezett a kormányhivatalban a férfi a tatabányai bíróság döntése miatt

A személyiségzavarban szenvedő férfi azért tervezett véres bosszút, mert a Tatabányai Járásbíróság gondnokság alá helyezte.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, június 8-án előkészítő ülést tartanak annak a férfinak az ügyében, aki tömegmészárlást tervezett elkövetni a kormányhivatalban. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A vádirat szerint a férfi ötvözött hasadásos elmebetegségben és személyiségzavarban szenved. 2021. február 2-án a Tatabányai Járásbíróság cselekvőképességet korlátozó gondnokság alá helyezte, több ügycsoport – többek között az ingó és ingatlan vagyonnal történő rendelkezés, illetve a munkaviszonyból származó jövedelmének 50 százalékát meghaladó jövedelemmel való rendelkezés – vonatkozásában. 

A vádlottban az a meggyőződés alakult ki, hogy a gondnokság alá helyezési eljárás célja a vagyonától való megfosztás – s mivel úgy gondolta, hogy összefüggés van a polgári eljárás és a rendszeres kábítószer birtoklása miatti büntetőeljárások között - elhatározta, hogy ezen hivatásrendek tagjain – a bírókon, ügyészeken, rendőrökön és a gyámügyeseken - bosszút áll. 

A férfi 2021. július 23. előtti hetekben pártfogójával tudatta, hogy a fenti hivatásrendek tagjai közül több embert megöl. A pártfogójával 2021. július 22-én történt személyes találkozásakor elmondta azt is, hogy vásárolt egy olasz gyártmányú éles katonai gyakorló lőfegyvert és ahhoz lőszert, amivel revansot fog venni; továbbá be akar szerezni egy gépkarabélyt és azzal több embert fog megölni, bemegy a Kormányhivatalba és válogatás nélkül minden köztisztviselőt meg fog ölni, nem érdeklik a civilek sem, csak az, hogy minél több ember meghaljon.

A vádlott 2021. július 22-én több SMS-ben megfenyegette az édesanyját is, valamint az üzeneteken túl a telefonban azt mondta neki, hogy „Te voltál, aki rám küldted a gyámhatóságot, és meg foglak ölni, elvágom a torkod”. A fenyegetései az édesanyjában komoly félelmet keltettek. 

2021. február 21-én 22 óra 33 percet megelőzően, ismeretlen helyen ismeretlen személytől kábítószert szerzett meg és fogyasztott el. Az intézkedés során a férfi ruházatában talált és lefoglalt 12,79 gramm tömegű anyag etil-hexedront tartalmazott. A lefoglalt kábítószer legkevesebb 10440 mg tiszta hatóanyagnak felel meg, ami az egyszeri dózis 261-szerese, a jelentős mennyiség alsó határát meghaladja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!