Migránsok

2022.06.27. 09:28

Tatánál csaptak le a zsaruk az M1-esen: 8 törököt furikázott az embercsempész

A lengyel férfi kocsijában az igazoltatás során 8 török férfit találtak, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásukat.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése  alapján, az M1-es autópálya 73-as kilométerszelvényében állítottak meg egy magyar honosságú járművet június 27-én 0 óra 37 perckor. A kocsit egy lengyel férfi vezette. Az autóban az embercsempészen kívül 8, magát török állampolgárnak valló férfi utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.

A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!