Helyi kék hírek

2022.06.28. 19:30

Tatabánya utcáin árulták a drogot, öt vádlottat ítélne el a bíróság

Az 5 díler nem csak Tatabányán terjesztette az anyagot. A kannabiszt termesztő férfi és ismerősei amfetaminnal is kereskedtek.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról beszámoltunk, egy egész drogterjesztő hálózat ügyében tartott előkészítő ülést a Tatabányai Járásbíróság. A június 28-i ülésen a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az elsőrendű és a negyedrendű vádlottat ítélje börtönbüntetésre, a másod- és harmadrendű vádlottat ítélje fegyházbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, míg az ötödrendű vádlottat közérdekű munka büntetésre ítélje.

 A Tatabányai Törvényszék a tárgyalás megkezdése előtt ismertette a vádiratot, amely szerint az elsőrendű vádlott 2019. évtől az ingatlanában 2, majd 3 tő kender növényt termesztett saját fogyasztásra és eladás miatt. A másorrendű vádlott 2019. év végén értesült arról, hogy az elsőendű vádlott tudna neki kannabiszt eladni, ezért felkereste munkatársát, a másodrendű vádlottat és megállapodott vele, hogy az általa hozott füvet a harmadrendű vádlott megvásárolja azért, hogy azt ismerősei részére tovább értékesítse. A harmadrendű vádlott 2019. év nyarától 2020. június 5-ig történt elfogásáig rendszeresen szerzett be kábítószer tartalmú anyagokat, kannabiszt és amfetamint (speedet) ismeretlen személyektől, valamint a negyedrendű vádlottól és 2020. márciusától a másodrendű vádlottól, melyekből rendszeresen fogyasztott is, de nagyobb részben azokat Tatabányán értékesítette ismerőseinek.

A harmadrendű vádlott a negyedendű vádlott részére 2020. február és 2020. május között legkevesebb 10 alkalommal 10 gramm kannabiszt és legkevesebb 3 alkalommal 1 gramm amfetamint értékesített, melynek 9,33 százalékát fogyasztotta el a hatodrendű vádlott. A negyedrendű vádlott az ötödrendű vádlott részére, saját fogyasztásra legkevesebb 2 gramm amfetamint és 3 gramm kannabiszt adott el, amelyet az ötödrendű vádlott nem fizetett ki.

Rácz Vanda, a Tatabányai Törvényszék helyettes sajtótitkára a tárgyalás után elmondta, hogy döntés még nem született. A bíróság további tárgyalást tűzött ki az ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!