Börtön lesz a végállomás

2022.06.29. 20:08

Szíreket vitt cseh kocsiban az ukrán embercsempész: Tatáig jutott

Tíz szír migráns utazik egy ukrán embercsempésszel egy cseh kölcsönautóban. Ez nem egy vicc kezdete, mert poén helyett két és fél év börtön lehet a vége.

kemma.hu

Január 19. óta csücsül az előzetesben az az ukrán embercsempész, aki most a Tatai Járási Ügyészség vádirata szerint akár 2 év 6 hónap börtönbüntetést is kaphat. Horváth Sándor, a megyei főügyészég sajtószóvivője elárulta: a vádirat szerint a férfi még január 17-én a reggeli órákban, Baja térségében, egy erdős területen várakozott. Tíz szír állampolgárságú személyre várt, akik már Magyarország területére is illegálisan érkeztek, de szándékuk szerint a magyar-osztrák államhatárt is engedély nélkül akarták átlépni. A megbízója azt kérte az ukrán férfitól, hogy 200 euro ígérete ellenében vegye fel az általa kölcsönadott cseh személygépkocsiba a tíz szír állampolgárt és induljon el velük Ausztriába.

A migránsok a vádlott kérésére indulás előtt összesen 50 euro benzinköltséget is kifizettek. A megbízó semmit nem bízott a véletlenre, mert még az ukrán férfi mobiltelefonjára is elküldte a csempészési útvonal GPS koordinátáit. Délelőtt 10 órakor már az M1 autópályán, Tata közelében jártak, amikor megállították őket a rendőrök.

Horváth Sándortól megtudtuk: a Tatai Járási Ügyészség indítványára a bíróság még január 19-én elrendelte a sofőr letartóztatását. Az ügyészség a nyomozás befejezését követően benyújtott vádiratában indítványozta, hogy amennyiben az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy őt a Tatai Járásbíróság 2 év 6 hó börtönbüntetésre és 5 év, Magyarország területéről kiutasításra ítélje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!