Csalás, visszaélés

2022.06.22. 18:23

Nagyot néztek mikor jött a számla: mások nevében mobilokat vett, majd eladta a komáromi férfi

Többszázezer forintos kárt okozott a csaló távközlési cégnek.

Kemma.hu

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor

Csalás, hamis magánokirat felhasználása és személyes adattal  valóvisszaélés vétsége miatt indított eljárást a Komáromi Járási Ügyészség az ellen a komáromi férfi ellen, aki mások személyes adatainak jogtalan felhasználásával álnéven kötött telefon előfizetői szerződéseket. 

A vádirat szerint a az elkövető két ízben úgy kötött egy távközlési cég online felületén telefonos előfizetői szerződést és adásvételi szerződést, hogy az ügylethez más személy jogtalanul megszerzett adatait használta fel.
Első alkalommal 2019. október 3-án egy 50 ezer 190 forint értékű mobiltelefont és SIM kártyát vásárolt részletfizetési kedvezménnyel. A férfi a megrendelt mobiltelefont és SIM kártyát 2019. október 3. napján egy komáromi parkolóban a futárszolgálattól személyesen átvette, az átadás- átvételi elismervényt álnéven aláírta, azt a futár részére átadta. Az átvett telefont és SIM kártyát a férfi napokon belül értékesítette. A távközlési cégnek a férfi összesen 113 ezer 907 forint kárt okozott.

Ezt követően az elkövető egy másik ügyfél nevében is mobiltelefon szolgáltatásra kötött előfizetést, és egy 64 ezer 890 forint értékű mobiltelefont és SIM kártyát vásárolt részletfizetési kedvezménnyel a távközlési cégtől. A férfi a mobiltelefont és SIM kártyát 2019. október 29-én egy komáromi parkolóban vette át a futárszolgálattól személyesen, az átadás- átvételi elismervényt ugyancsak álnéven írta alá. A férfi az így átvett mobiltelefont és SIM kártyát napokon belül ugyancsak értékesítette. A férfi a távközlési cégnek ebben az esetben 103 ezer 892 forint kárt okozott.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság az elkövetőt fogházbüntetésre ítélje, valamint kötelezze a sértett meg nem térült kárának a megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!