Csalás

2022.06.01. 19:30

Kétmilliós kárt okozott a svindler, aki úgy javított tetőt Kocson, hogy azt le kellett bontani

A Tatai Járásbíróság június 3-án, pénteken hallgatja meg azt a férfit, aki tapasztalt ácsnak adta ki magát, ám a tetőt, amit készített, vissza kellett bontani. Többmilliós kárt okozott ezzel.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a sértett 2020. júniusban egy internetes oldalon keresett vállalkozót a kocsi családi háza tetőszerkezetének felújítására. A vádlott 2020. június 23-án álnéven érdeklődött a munka iránt, és 7 év tapasztalattal rendelkező szakembernek adta ki magát, aki cserepes lemez fedést, ácsmunkát, bádogos munkát, tető javítást vállal, holott sem megfelelő végzettséggel, sem gyakorlati tapasztalattal nem rendelkezett.

A vádlott 2020. június 26-án emailben árajánlatot adott a sértettnek 2 millió 990 ezer 400 forint értékben, mely tartalmazta a régi tető bontását, az új tető megépítését, valamint az anyagárat és munkadíjat, melyet a sértett elfogadott, és a munkával szóban a vádlottat bízta meg. A vádlott és az általa hozott segédmunkások 2020. június 29-én kezdték meg a munkát Kocson.

Az anyagok egy részét a vádlott vásárolta meg a saját pénzéből a tetőhöz, majd kérésére a sértett 2020. július 1-jén 2 millió forint előleget adott át a vádlott egyik munkatársának. A vádlott és emberei 2020. július 5-én végeztek a munkával, ekkor a sértett további 1 millió 150 ezer forintot fizetett a vádlottnak, aki a költségek megemelkedésére hivatkozva kért többet.

Az elkészült tetőszerkezet fedélszéke és cserepezése azonban nem felel meg a szakmai elvárásoknak, az egész tetőt vissza kell bontani és újra fel kell építeni. A vádlott magatartásával tévedésbe ejtette a sértettet, hiszen szakszerűtlen munkát végzett, mellyel a sértettnek 1 millió 816 ezer 414 forint kárt okozott, ugyanis a tető elbontását követően vannak újra felhasználható anyagok.

Az okozott kár nem térült meg. A június 3-i napon, az első tárgyalás lesz, amelyen a bizonyítási eljárás kezdetét veszi – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!