Ellenőrzés

2022.06.04. 20:45

Félhettek a tilosban pecázók: ellenőriztek a komáromi és ács-bábolnai rendőrök és halőrök

A vízi és vízparti járőrözések az élővilág, természeti „kincsek” védelmére és az orvhalászat, orvhorgászok felderítésére fókuszálódnak.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Komáromi Rendőrkapitányság és az Ács-Bábolnai Rendőrőrs a halgazdálkodás szabályainak betartására, a halállomány védelmére és az ezzel összefüggő jogsértések megelőzésére és felderítésére kiemelt figyelmet fordít. Ennek részeként évente több alkalommal látnak el a rendőrök és a halőrök közös járőrszolgálatot. Legutóbb június 2-án, a helyi halőri szolgálattal végeztek ellenőrzést.

A rendőrkapitányság és a halőrök között évek óta példaértékű az együttműködés. A közös ellenőrzések eredményeképpen hatékonyan tudnak fellépni az engedély nélkül vagy tiltott helyen horgászókkal szemben.

Az intézkedéseknek kettős célja van, az egyik, hogy az engedély nélkül halászókat tetten érjék, a másik, hogy a legálisan, engedéllyel horgászók nyugodtan élhessenek hobbijuknak. A közös szolgálatokkal a rendőrök, illetve a halőrök jó kapcsolatokat alakítanak ki az engedéllyel rendelkező, szabályokat maradéktalanul betartó horgászokkal, akik mindig készségesen segítik a rendészeti feladatokat ellátó szervek munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában