Szerencsétlenség

2022.06.23. 14:00

„Először azt gondoltam, viccelődik” - fiatal pár tatabányai lakásában pusztított tűz (fotók)

Csütörtök reggel egy negyedik emeleti lakásból csaptak fel a lángok Tatabányán. A helyszíni fotókból látható, hogy a fiatal pár otthona lakhatatlanná vált.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Szász Dalma Kitti

Ahogy arról beszámoltunk, csütörtökön reggel nyolc óra körül kigyulladt egy negyedik emeleti lakás Tatabányán, a Szent György utcában. A helyszínre a város hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik a katasztrófavédelemi műveleti szolgálat irányításával kezdték meg a lángok oltását, a lakóknak el kellett hagyniuk az épületet.

A tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, a tűz így nem terjedt tovább. A rajok miután elvégezték az utómunkálatokat, átvizsgálták az épületet, majd kiszellőztetik azt.

Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, a megyei katasztrófavédelem szóvivője a helyszínen elmondta, hogy összesen 11 tűzoltó vett részt az oltási munkálatokban, akik két vízsugárral dolgoztak. A sajtószóvivő hozzátette, hogy a lakás a tűz következtében lakhatatlanná vált, és egy elpusztult macskát is találtak a lakásban. A lakók már fél tíz környékén visszatérhettek az épületbe. 

Egy, a házban lakó fiatal hölgytől megtudtuk, hogy ő akkor értesült a tűzről, amikor egy szomszéd hangosan kopogtatott nála, ezzel jelezve, hogy mielőbb hagyja el az épületet. Mint mondta, a lakásban két macska volt, az egyik kiugrott a negyedikről, míg a másik bent égett.

A lakásban élő Auer Imre is hamar a helyszínre érkezett, aki elmondta, hogy nem tudja mitől gyulladhatott ki a lakás. 
– A munkahelyemről telefonáltak a sofőrömnek, mert az én készülékem le volt némítva. Akkor tudtam meg, hogy ég a lakásunk. Először azt gondoltam, hogy viccelődik. Ezt követően hívott a párom, aki megerősítette a szörnyű hírt. Ezért elindultam haza. További információkat a hatóságoktól kaptam a helyszínen – elevenítette fel a történteket Imre.

Sokként érte - Arra a kérdésünkre, hogy hogyan tovább, nem tudott még válaszolni Auer Imre. Elmondása szerint ahhoz, hogy tisztán lásson a jövőt illetően még időre van szüksége. Kiemelte, hogy ez egy önkormányzati bérlakás volt, lakhatásukat pedig ideiglenesen úgy oldják meg, hogy párja nagymamájához költöznek. Az önkormányzat munkatársai is hamar a helyszínre érkeztek, akik jelenlétünkben is biztosították a bérlőket arról, hogy ügyfélfogadási időn kívül is segítenek nekik és igyekeznek mihamarább megoldást találni a problémára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!