Vádemelés

2022.06.22. 09:44

Cseles volt a tatabányai portás, ujjtörésért gombolta a nagy pénzt a biztosítótól

A portásként dolgozó férfi hónapokon keresztül kapta a pénzt a biztosítótól, közben munkahelyén ugyanúgy dolgozott. Most vádat emeltek a csalóval szemben.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

Csalás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a tatabányai férfival szemben, aki a biztosítónak okozott nagyobb kárt. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság az elkövetővel szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki,  valamint kötelezze a sértett meg nem térült kárának a megfizetésére.

A vádirat szerint a férfi 2012-ben kötött balesetbiztosítási szerződést. A szerződés részét képezte a baleseti keresőképtelenség esetére szóló biztosítás. A szerződési feltételek szerint keresőképtelen az a biztosított, aki baleset következtében szakorvosi szempontból saját jogán szükséges folyamatos gyógykezelése miatt munkáját nem tudja ellátni, és más kereső tevékenységet sem képes végezni.

Az elkövető 2015-ben balesetet szenvedett, emiatt az egyik kisujja eltörött, azonban ténylegesen munkaképes maradt. A 2015. október 26-tól 2016. január 3-ig tartó időszakban munkáltatója felé keresőképtelenséget nem jelentett, munkahelyén, ahol portás munkakörben dolgozott a beosztása szerinti időpontokban megjelent, ezen időszakban nem volt betegállományban, munkát végzett vagy pihenőnapos volt. A biztosító a férfi által tett kárbejelentés alapján két részletben összesen 1 millió 833 ezer 660 forintot fizetett ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában