Hamis vád

2022.06.16. 18:53

Azt hazudta, hogy a barátja ellopta a telefonját Tatabányán, végül ő itta meg a levét

Ő adta neki a telefont, de a zsaruknak azt mondta, hogy a barátja lopta el a készüléket.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A hamis vád bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján eljárva a Tatabányai Járásbíróság 180 óra közérdekű munka büntetésre ítélte azt a férfit, aki a  feljelentésében a barátját hamisan vádolta lopással.–  dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője

A vádirat szerint a férfi Tatabányán 2020. augusztus 17-én a barátjának átadta a telefonját, és arra kérte meg, hogy azt értékesítse. Az értékesítéssel megbízott férfi sem a telefonnal, sem annak ellenértékével nála nem jelentkezett, ezért az elkövető aznap este feljelentést tett a Tatabányai Rendőrkapitányságon. A feljelentésben a férfi valótlanul azt adta elő, hogy a barátja tőle a 85.000,- Ft. értékű telefont ellopta úgy, hogy a figyelmetlenségét kihasználva az oldaltáskájából azt kivette.

A nyomozók a feljelentett személyt lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki, a feljelentővel szembesítette. A nyomozó hatóság mintegy 9 hónap nyomozást követően, miután a feljelentő beismerte tanúvallomásában, hogy a feljelentett férfit hamisan vádolta a lopással, az emiatt indult eljárást megszüntette.

Ezt követően a feljelentővel szemben indult büntetőeljárás hamis vád bűntette miatt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!