Pénzbüntetés

2022.06.29. 08:29

Az Esztergomban sorompót törő kamionsofőr mások életét is veszélybe sodorta

A kamionos későn észlelte a sorompó záródását, így nekiütközött és letörte. A sofőrrel szemben pénzbüntetést szabott ki a bíróság.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, az Esztergomi Járásbíróság jogerős büntetővégzésében 270.000 Ft pénzbüntetéssel sújtotta azt a figyelmetlen kamionsofőrt, aki nem vette észre időben a tilos jelzést, és járművével letörte az előtte lecsukódó félsorompót Esztergomban. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a büntetővégzés jogerős.

A vádirat szerint a férfi 2021. november 18-án a déli órákban egy járműszerelvénnyel közlekedett Esztergom-kertváros lakott területén belül. Amikor a sofőr egy vasúti sorompóhoz ért késedelmesen észlelte, hogy a vasúti átjárót biztosító félsorompó lecsukódása folyamatban van, így annak a járműszerelvény vontatójával neki ütközött, ami ennek következtében letörött. 

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A kamionos gondatlan magatartása miatt a vasúttársaságnak kára keletkezett és a félsorompó hiánya miatt más, vagy mások életét, testi épségét sértő baleset bekövetkezésének reális veszélye alakult ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!