Vádemelés

2022.06.07. 10:30

Anyósgyilkosság Tatabányán: egy porzsák miatt rúgta le a lépcsőn anyósát T. N.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség minősített emberölés miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2021 nyarán megölte anyósát.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Mint korábban megírtuk, a tatabányai T. N. egy vita után lökte le, majd verte agyon anyósát közös otthonukban. A főügyészség a férfival szemben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék  férfival szemben fegyházbüntetést szabjon ki azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható, továbbá tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától. Dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a férfi jelenleg letartóztatásban van.

A férfi és anyósa jó ideje rossz viszonyban voltak egymással, a végzetes napon, 2021. június 25-én a délutáni órákban egy porzsákon vesztek össze. A vitának az idős asszony vetett véget, elindult az emeletről lefelé a lépcsőn. A férfi utánament, majd véletlenül meglökte anyósát a lépcsőn, aki ettől a lépcsőről a földre zuhant. A nő az esés miatti sérülések hatására magatehetetlenül feküdt az előszoba padlóján, részletezte a vádirat tartalmát a megyei főügyészség.

Ettől a férfi rendkívüli haragra gerjedt, és a nőt több alkalommal megrúgta, majd rátérdelt a hátára, felső testét hátrafeszítette, fejét több alkalommal a járólapba ütötte. A nő a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

 T. N., mint azt korábban írtuk, az anyósa halálát balesetnek próbálta beállítani. A rendőröket ő maga hívta ki halott anyósához, és azt állította: az asszony leesett a lépcsőn. Ám a haláleset körülményei gyanúsak voltak szakértőknek, és bebizonyosodott: a nő bűncselekmény áldozata lett. 

Az eset idején T. N. felesége egyébként épp tüdőembóliával volt kórházban. A férfi azt állította, hogy elment egy autót kipróbálni, de később ért haza, és már holtan találta az anyósát. Még arra is gondot fordított, hogy hangot adjon annak, hogy magát hibáztassa: azt hajtogatta, megakadályozhatta volna a tragédiát, ha hamarabb hazaér.

Az ügyben először halált okozó testi sértés miatt indult eljárás, de ezt később módosították: védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!