Bíróság

2022.06.19. 07:40

A vádlottak padján az oroszlányi Hannibal Lecter: megharapta a közterest

A dühöngő férfi köpködött, késsel fenyegetőzött és a rendőrautó ablakát is kirúgta. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Forrás: Shutterstock

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást a Tatabányai Törvényszék az ellen a férfi ellen, aki a vádirat szerin ittas állapotban  2021. június 7-én délután egy oroszlányi dohánybolt előtti területen tartózkodott, amikor a lakossági bejelentés alapján a helyszínre érkező 2 közterület-felügyelő intézkedés alá vonta. A vádlott ezzel nem értett egyet, ezért a vele szemben eljáró egyik közterület-felügyelőt szidalmazni kezdte, eközben a nála lévő 8 cm pengehosszúságú kést a kezében tartva fenyegetőzött. A kést végül zsebélbe tette, de továbbra is szidalmazta az egyik közterület-felügyelőt, sőt, azzal fenyegette, hogy megöli. 

A helyszínre érkező rendőrök a férfival szemben végül kényszerítő eszközt alkalmaztak, de miután a rendőrautóba ültették, a férfi kirúgta az autó egyik hátsó ablakát. Menekülni próbált a rendőrautóból, ám a közterület-felügyelő elkapta a férfi lábát, ami miatt egyensúlyukat vesztették és mindketten az autó hátsó ülésére estek. Bár a közteres folyamatosan próbálta a férfit csitítani, ő továbbra is szitkozódott, trágár szavakat kiabált, rugdalózott, köpködött és beleharapott a közteres kezébe, aki végül nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától, adta hírül a Tatabányai Törvényszék. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!