Ítélet

2022.06.29. 09:29

96 hónap börtön és közmunka: megfizetnek tettükért az únyi házat szétbombázó tolvajok

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a három férfival és egy nővel szemben, akik a lopás során lakhatatlanná tettek egy épületet, abban több milliós kárt okoztak Únyon. A bíróság megállapította, hogy a három férfi bűnös társtettesként elkövetett lopás bűntettében, a nő pedig bűnsegédként elkövetett lopás bűntettében. A bíróság ezért két férfit 3-3 év börtönbüntetésre, és 4-4 év közügyektől eltiltásra, egy férfit 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra, a nőt 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. Kötelezte a vádlottakat a bíróság arra is, hogy az általuk okozott kárt térítsék meg a sértettnek.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítéletet nem jogerős, az ügyész és a nő tudomásul vette, a férfi vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, A vádirat szerint két férfi megbeszélte, hogy egy Úny külterületén lévő lakatlan épületbe lopni indulnak. A két férfi megkeresett egy harmadik férfit és egy nőt, majd egy autóval az épülethez hajtottak. A házat kétszer is meglátogatták a tolvajok, ahonnan első körben 226 ezer 952 forint, majd második alkalommal 304 ezer 32 forint értékbe loptak. 

Az elkövetők a lopás során válogatás nélkül a falból és eszközökből vágták, tépték a kábeleket és így olyan mértékben rongálták meg a központi fűtési hálózatot, és a melegvízellátó rendszert hogy azok rendeltetésszerű használatra alkalmatlanná váltak. Az épületgépészeti rendszerekben rongálással okozott kár összesen 5 millió 905 ezer forintra rúgott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!