Segítségnyújtás

2022.06.22. 07:20

78 éves eltűnt bácsi életének megmentésében segítettek a tatabányai terepjárósok

A tatabányai terepjárós önkéntesek a társszervekkel összehangoltan, élve találták meg Bábolnánál az eltűnt 78 éves demens bácsit.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A tatabányai terepjárós önkéntesek közösségi oldalukon számoltak be arról, hogy egy eltűnt idős férfi felkutatásában és megtalálásában vettek részt. Mint írták, egy facebookos bejegyzés után több szervezet is jelezte a csoportnak, hogy nem messze van egy eltűnt személy. Az önkéntesek nem tétlenkedtek, azonnal felvették a kapcsolatot az a családtagokkal.

Kiderült, hogy június 20-án, Győrben tűnt el a 78 éves demens férfi, aki autójával ment el és ismeretlen helyen tartózkodik. Telefonját Bábolna határában bemérték, így a terepjárósok 6 fővel a helyszínre siettek. A rendőrség gyalogoson és dronnal kezdte el átnézni a területet. A keresést segítették a felderítők, akik folyamatosan telefonos bemérés alapján az autót a Maci tó környékén megtalálták.

Egyeztetés után megindult a keresés. A Floyd Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány szagmintát vett a megtalált autóból, ami után Floyd a mentőkutya elindult a nyomon. Nem sokkal később a kutya jelezte az eltűnt személyt. Élve találta meg. Az azonnali betegvizsgálat után a bácsi felhevült testét folyadékkal kezdték el hűteni. A mentőhelikopteren érkezett segítséggel tovább folytatták a bácsi állapotának a stabilizálását, majd hordágyon nehéz terepviszonyok között vitték a mentőautóig.

A terepjárós önkéntesek az akcióban résztvevő összes társszervezetnek a köszönetüket fejezték ki, hiszen összehangolt munkával ismét sikerült életet menteniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!