Migránsok

2022.06.23. 07:23

40 fokos pokol a csomagtartóban: az életéért dörömbölt az Ácsnál lekapcsolt férfi utasa

A kegyetlen csempész végül 5 év börtönt kapott, ez az ítélet azonban még nem jogerős, mert fellebbezést jelentett be védőjével közösen.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, sanyargatással elkövetett embercsempészés bűntette miatt a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság 5 év börtönbüntetésre és 10 év kiutasításra ítélte azt a szerb férfit, aki autójával 6 migránst szállított az M1-es autópályán. A bíróság a migránsok szállításához használt gépkocsit elkobozta.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be. A bíróság a csempész letartóztatását fenntartotta. 

A vádirat szerint a férfi 2021 június 21-én 10 óra 25 perckor Röszkénél lépett be Magyarország területére azzal, hogy  - a nyomozás során ismeretlenül maradt –  megbízója felhívására a magyar-szerb államhatár térségéből a magyar-osztrák államhatárig migránsokat szállítson. A férfi a megbízójától - a határátlépés előtt -  a mobiltelefonjának  alkalmazására küldött  GPS koordináták  szerinti helyre, Kisszállás térségébe ment a megbízója által biztosított  osztrák forgalmi rendszámmal ellátott gépkocsiért.

Az embercsempész  a gépkocsival  a megbízója által megadott  koordináták  szerinti helyre, Baja térségében lévő erdős területre hajtott, ahol 2021. június 21-én 13 óra körüli időben a gépkocsiba  felvett 6 fő, magát  szír állampolgárnak valló, Magyarország területére jogellenesen, embercsempészek közreműködésével érkezett  migráns személyt azzal, hogy őket a magyar-osztrák határig szállítja.

A gépkocsi utasterébe öt fő migráns, egy fő pedig a gépkocsi  csomagtérébe  feküdt be. Ezen a napon 30 fok volt a hőmérséklet, a gépkocsi  465 literes zárt  csomagterében a hőmérséklet jóval meghaladta a 40 fokot. Az autó  felforrósodott, a nem szellőző csomagtartóban, a személyszállításra alkalmatlan körülmények között utazó migráns személy számára a több órás utazás az átlagosat meghaladó testi szenvedést, gyötrelmet okozott. A sofőr útközben egy alkalommal a migráns személy dörömbölésre megállt, néhány másodpercre  kinyitotta  a csomagtartót, hogy az ott utazó migráns személy levegőhöz jusson, majd azonnal vissza is zárta és továbbhajtott, a migráns személynek  nem  volt lehetősége kiszállni.

Az elkövetőt Ács térségében, az M1 autópálya 94 kilométer-szelvényénél,  a NAV Bevetési Igazgatóság járőrei 16 óra 07 perckor intézkedés alá vonták, a migránsokat és  a sofőrt elfogták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában