Részegen, jogsi nélkül

2022.06.02. 08:42

10 liter sör és 1 liter rövid után csoda, hogy csak ekkora balesetet okozott Tatabányán

Június 1-jén 4, az azt megelőző napon 3 ittas járművezetővel szemben kellett intézkedniük a megye egyenruhásainak.

Kemma.u

Forrás: police.hu

Megyénkben minden napra jut ittas vezető, nem is egy, akivel szemben intézkednie kell a rendőröknek. A szonda nem hazudik, a sofőröknek pedig a legtöbb ilyen esetben vezetői engedélye sincsen: vagy azért, mert korábban már visszavonták azt ittas vezetés miatt vagy soha nem is volt jogosítványuk.

Iszik vagy vezet.

–azt hihetnénk, nincs aktualitása az agyonismételt szlogennek. Komárom-Esztergom megye ittasan vezető sofőrjei azonban nap mint nap bizonyítják ennek ellenkezőjét. Az egyenruhások az elmúlt 24 órában 4, az azt megelőző napon is 3 ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A rendőrségre június 1-jén érkezett bejelentés, miszerint Tatabányán, a Réti utcában anyagi kárral járó baleset történt. A járművezetőt a rendőrök igazoltatták, a személyes adatok ellenőrzése során pedig megállapították, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa, sőt a Somogy Megyei Bíróság a vezetéstől véglegesen eltiltotta őt.

A vezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A sofőr, W.F. elmondása szerint 10 liter sört, és 1 liter pálinkát fogyasztott el, mielőtt a volán mögé ült. A rendőrök őrizetbe vették a férfit, aki ellen büntetőeljárás indult – adta hírül a police.hu.

A rendőrségre 2022. június 1-jén érkezett bejelentés, miszerint Tatabányán, a Réti utcában anyagi kárral járó baleset történt. A járművezetőt a rendőrök igazoltatták, és a személyes adatok ellenőrzése során megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik jogosítvánnyal, sőt a Somogy Megyei Bíróság a vezetéstől véglegesen eltiltotta. A vezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, elmondása szerint 10 liter sört, és 1 liter pálinkát fogyasztott el. W. Ferencet a rendőrök őrizetbe vették, ellene büntetőeljárás indult.

Forrás: police.hu

Az egyenruhások az előző napon 3 ittas járművezetővel szemben intézkedtek, az egyik esetben az oroszlányi rendőrök május 31-én délután Kecskéden állítottak meg egy kocsit. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a járművezetőnek nincs érvényes vezetői engedélye, mivel azt még 2005-ben ittas járművezetés miatt elvették.

A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért a rendőrök előállították őt az Oroszlányi Rendőrkapitányságra. S. P.ellen engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás, az ittas járművezetés miatt pedig büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!