Tűzoltó Gyermeknap

2022.05.15. 19:29

Zúgott a sziréna, lángokat is olthattak Dorogon a kicsik

Több százan látogattak ki a szombati Richteres Tűzoltó Gyermeknapra, melyet első alkalommal rendezett meg a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregysége.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Kiss Zoltán, a gyár saját tűzoltóságának parancsnoka elmondta, hogy a város felkérésének eleget téve hirdették meg az interaktív programot, melynek keretében bemutathatták teljes járműállományukat, felszereléseiket. A legkisebbeket színezővel, kirakóval és memóriajátékkal várták, az érdeklődők bele is ülhettek a tűzoltóautókba, bekapcsolhatták a szirénát. 

A bátrabbak a gyorsbeavatkozó eszközzel és a tálcatűzoltással is megismerkedhettek, az utóbbi egy olyan szimulációs eszköz, amelyet a dolgozók oktatására szokták használni. A tálcába töltött vízen keresztül propán-bután gázt buborékoltattak át, melyet elektromosan gyújtottak meg, a lángokat pedig átalakított tűzoltó készülékkel oltották el.

A rendezvény során a létesítményi tűzoltókból álló, tízfős versenycsapat is bemutatót tartott. Szárszói Tamás csapatkapitány elmondta, hogy rendszeresen részt vesznek a Magyar Tűzoltó Szövetség megmérettetésein. Immár ötödik alkalommal kvalifikálták magukat a négyévente megtartott tűzoltó olimpiára, amelyet idén júliusban a szlovéniai Celjében rendeznek meg. A csapat nemcsak a vállalatot, hanem Magyarországot is képviseli majd az önkéntesek között, az úgynevezett korpontos kategóriában, vagyis a 30 év felettiek mezőnyében. A tagok a versenyszerelési feladatot kellő összhanggal és hozzáértéssel szinte pillanatok alatt elvégezték, a jelenlévők pedig nagy tapssal értékelték a látottakat.

További részleteket a 24 Óra május 16-i számában olvashatnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában