Ítélet

2022.05.17. 14:00

Videón az éjszakai bunyó: 32 hónap börtönt kapott az ukránt verő tatabányai férfi

Beismerte a testi sértést a bíróság előtt a tatabányai férfi, aki az utcán vert meg egy ukrán menekültet. Most a bíróság ítéletet hozott az ügyében.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint testi sértés és közösség tagja elleni erőszak büntette miatt hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy ukránt vert meg Tatabányán. A bíróság az agresszort 2 év 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Dr. Szabó Ferenctől, a törvényszék szóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfi a testi sértés tényét elismerte, de elmondta, hogy nem a nemzeti hovatartozása miatt ütött. A bíróság a férfi letartóztatását megszüntette.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és a védője enyhítésért fellebbezett, amelyet az ügyész elfogadott. A sértettnek a bántalmazás során hat hét alatt gyógyuló arccsonttörése, nyolc napon belül gyógyuló arczúzódása és könyöksérülése keletkezett.

Ahogy arról már beszámoltunk, a vádirat szerint a vádlott március 23-án 21 óra 26 perckor egy tatabányai dohánybolt előtt, a háború elől korábban Magyarországra menekülő, ukrán állampolgárságú és ukrán anyanyelvén barátjával telefonon beszélgető férfihez ment, majd kérdőre vonta, hogy hozzá és a vele lévő társához szólt-e. A sértett erre nemmel válaszolt, mire az agresszor megkérdezte, hogy „Ukrán vagy?”, az igenlő válasza után, a gyanúsított ököllel megütötte, majd folyamatosan szidalmazni és bántalmazni kezdte, több alkalommal megütötte, megrúgta a férfit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!