Eltolták

2022.05.06. 14:07

Videón a fiatalok, akik biciklit loptak, majd a Csónakázó-tónál próbálgatták a zsákmányt

Megtetszett nekik a bringa, így egyikük elindult a lezáratlan mountain bike-kal, a másikuk meg figyelte az őröket.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság jogerős büntetővégzést hozott azzal a két fiatalkorú férfival szemben, akik egy tatabányai áruház elől úgy lopták el a lezáratlan kerékpárt, hogy onnan egyikük eltolta, a másik pedig figyeléssel biztosította a lopást –  tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a két fiatalkorú férfi 2021. május 8-án az egyik tatabányai áruház előtt megláttak egy lezáratlan, 95 ezer forint értékű, egyedi építésű alumínium vázas kerékpárt, amelynek tulajdonosa az üzletben volt. Az elkövetőknek megtetszett a kerékpár, ezért megbeszélték, hogy ellopják. Az egyik férfi eltolta az áruház elől a biciklit, miközben társa figyelt, hogy az áruház biztonsági őrei vagy más személyek észlelik-e a lopást.  

Az elkövetők ezután a kerékpárral felváltva eltekertek a Csónakázó-tóhoz, majd a tó körül is felváltva bicikligzettek, végül egyikük hazavitte, ott az alagsori tárolóban elhelyezte a szerzeményt. A nyomozó hatóság nyilvánosságra hozta az áruház biztonsági kamerájának felvételét és sajtóközleményt adott ki az elkövetők felkutatására, akik, amikor egy közösségi oldalon meglátták a felvétel, még aznap önként jelentkeztek a rendőrségen.

A bíróság az ügyészség indítványára a kerékpárt eltoló férfival szemben 80 óra közérdekű munka büntetést, a tőle két évvel fiatalabb társával szemben egy év próbára bocsátást szabott ki – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában