Elképesztő

2022.05.19. 11:30

Videó: fényes nappal lopták a katalizátort Esztergomban, még markolót is bevetettek

A három katalizátortolvaj nem volt szívbajos Esztergomban, még markolót is használtak a könnyebb munka érdekében. Most vádat emelt velük szemben az ügyészség.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt folyamatban lévő ügyben vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik Esztergomban katalizátorokat tulajdonítottak el gépjárművekről. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfiakkal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki, az egyik tettesnek emellett a párfogó felügyeletet is rendelje el. Továbbá kötelezze a férfiakat a kár megtérítésére és kobozza el tőlük azt a pénzt, amit a katalizátorért kaptak.

A vádirati tényállás lényege szerint 2021. szeptember 3-án a délutáni órákban a három férfi egy esztergomi gazdasági társaság telephelyén álló kettő gépjárművet egy emelőgéppel felemelt, majd flexxel elvágták a kipufogócsöveket és eltávolították a rajtuk található katalizátorokat. A levágott katalizátorokat egy kocsival elszállították a helyszínről, majd Esztergomban ismeretlen személynek 30 ezer forintért értékesítették, mely összeget háromfelé osztottak. Az elkövetők a bűncselekménnyel több százezer forint kárt okoztak a tulajdonosoknak, mely nem térült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!