Életveszélyben volt

2022.05.26. 17:36

Üveggel és ököllel agyalták a szerencsétlent az elfajult esztergomi házibuliban

A társaság egyik tagja boros üveggel, a másik ököllel esett neki az indulófélben lévő férfinak. Felfüggesztett börtönbüntetést kaphatnak. A Tatabányai Törvényszék ítéletet hozott.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik közül az egyik borosüveggel, a másik pedig ököllel ütötte a sértett fejét. A Tatabányai Törvényszék a mai napon előkészítő ülésen ítéletet hozott – tájékoztatott Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Egy esztergomi házibuli komoly veszekedéssé és verekedéssé fajult 2021. márciusában. A bulit a sértett rendezte, azon a barátai, ismerősei vettek részt, köztük az I. és a II. rendű vádlott is. A jelen lévő személyek alkoholt fogyasztottak, így valamennyien többé-kevésbé ittas állapotba kerültek.

2021. március 27-én hajnali 2 és 3 óra között a lakásban vita, nézeteltérés és hangos kiabálás alakult ki az I. rendű vádlott, a sértett és még egy személy között. Az I. rendű vádlott a konfliktusnak úgy kívánt véget vetni, hogy kiment a lakás előtti gangra, és ahogy oda kilépett, idegességében szándékosan nagy erővel becsapta maga mögött a lakás bejárati ajtaját. Ezt észlelte a sértett, aki az I. rendű vádlott után iramodott és számon kérte őt az ajtó becsapása miatt, majd meg is lökte az I. rendű vádlottat a mellkasán.

A sértett ekkor a szintén a gangon tartózkodó II. rendű vádlotthoz fordult, vele is kiabálni kezdett, mire a II. rendű vádlott a sértett felé indult és lökdösődni kezdett. Eközben az I. rendű vádlott magához vett a közelében lévő ablakpárkányról egy boros üveget, amivel fejen ütötte a sértettet, aki az ütéstől a földre rogyott és az oldalára fordulva fekve maradt.

Ekkor odalépett hozzá a II. rendű vádlott, fölé hajolt és legalább három alkalommal, ökölbe szorított kézzel megütötte a magzatpózban védekezni próbáló sértett fejét. A baráti társaság jelen lévő tagjai siettek a sértett segítségére, elhúzva a II. rendű vádlottat a közeléből.

A vádlottak ezt követően már nem bántalmazták a sértettet, ám még a mentők kiérkezése előtt elhagyták a helyszínt. A bántalmazás következtében a sértett halántéktájon nyomásérzékenységet és duzzanatot, a bal fülén pedig körülbelül 1 centiméteres éles szélű sebzést, továbbá heveny keményagyburok alatti vérzést szenvedett. Az agyállományi sérülés közvetetten életveszélyes sérülésnek minősül. 

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a két férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre, amely az előkészítő ülésen elfogadta a vádlottak bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomását és az ügyben ítéletet hozott. Az ügyészi indítvány szerint mondta ki bűnösnek a vádlottakat és az elsőrendű vádlottat 1 év 6 hónap 3 évi próbaidőre felfüggesztett, a másodrendű vádlottat pedig 1 év 10 hónap 4 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a törvényszék sajtótitkára.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában