Bántalmazás

2022.05.15. 10:09

„Ukrán vagy?” - a tatabányai éjszakában kapta az öklösöket, rúgásokat a menekült

Ukrán nemzetisége miatt vert és rugdalt meg egy férfit a tatabányai éjszakában a férfi. Most ítélet születhet az ügyben.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, május 17-én bíróság elé állítás keretében hoznak ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki a tatabányai éjszakában bántalmazott egy háború elől elmenekült ukrán férfit. A megvert áldozat a bántalmazás következtében többek között  8 napon túl gyógyuló arcüregcsont törést szenvedett el.

A vádirat szerint a vádlott március 23-án 21 óra 26 perckor egy tatabányai dohánybolt előtt, a háború elől korábban Magyarországra menekülő, ukrán állampolgárságú és ukrán anyanyelvén barátjával telefonon beszélgető férfihez ment, majd kérdőre vonta, hogy hozzá és a vele lévő társához szólt-e. A sértett erre nemmel válaszolt, mire az agresszor megkérdezte, hogy „Ukrán vagy?”, az igenlő válasza után, a gyanúsított ököllel megütötte, majd az ukrán nemzetiséghez való tartozása miatt folyamatosan szidalmazni és bántalmazni kezdte, több alkalommal megütötte, megrúgta a férfit. A bántalmazással annak ellenére sem hagyott fel, hogy a dohányboltban tartózkodó eladó és több vásárló is emiatt számon kérte, sőt az ukrán férfi segítségére siető egyik vásárlót is megfenyegette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában