Indítvány

2022.05.20. 06:05

Továbbra sem engednék emberek közé a tatabányai buszváróban és játszótéren késelőt

Továbbra sem engednék szabadon azt a tatabányai férfit, aki buszmegállóban és egy játszótéren is késelt. Sorsáról a kihallgatása után döntenek.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

 Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt indult ügyben indítványt tett a letartóztatása meghosszabbítására annak a férfinak, aki 2020. szeptember 23-án a délutáni órákban Tatabányán az egyik buszmegállóban hasba szúrta áldozatát. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának további egy hónappal történő meghosszabbítását, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye. Az ügyészi indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított kihallgatását követően ülésen fog dönteni.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. szeptember 23-án 14 óra 45 perc körüli időpontban Tatabánya egyik buszmegállójában kiabálni kezdett a áldozatával, majd egy késsel, egy alkalommal hastájékon szúrta. A bántalmazás következtében hasi sérülést okozott, azonban a hasüregbe hatoló szúrás életveszélyes sérülést eredményezhetett volna.

Ezen túlmenően a férfi 2020. június 27-én a délutáni órákban Tatabánya egyik játszóterén, combon és a vádlin szúrt meg egy másik sértettet. Az ügyészség indítványával egyezően a járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását 2020. szeptember 25-én rendelte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!