Sokkoló

2022.05.26. 07:00

Többször is megerőszakolta barátja 9 éves kisfiát egy tatai férfi

A több hónapig tartó szexuális bántalmazás következtében a gyermek pszichésen maradandóan sérült.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Forrás: Shutterstock

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az ismerőse fiát hónapokon keresztül szexuálisan zaklató férfi büntetésének a súlyosítását indítványozta – közölte sajtóközleményében a fellebbviteli főügyészség. Az ítélet szerint a férfi és a gyermek édesanyja barátok voltak. Az anya kérésére a férfi 2018 októberétől 2019 márciusáig többször vigyázott a kisfiúra. A gyermek megkedvelte őt, mivel ajándékokat vitt neki.

A férfi kihasználta a fiú bizalmát és az édesanya távollétét és többször szexuális cselekményt végeztetett a gyerekkel, és azzal fenyegette meg a kisfiút, ha nem tesz eleget kérésének, vagy elmondja valakinek a történteket, megeteti a kutyájával. A félős gyerek ettől megrémült, szégyellte is magát, ezért nem mert szólni senkinek.

A gyermek végül 2020 júniusában elmondta a vele történteket az édesanyjának, aki a Tatai Rendőrkapitányságon feljelentést tett. A férfi azonban elmenekült Tatáról, így 2020 decemberében fogták csak el. A vádlott magatartása a kisfiú teljes személyiségfejlődésében súlyos elakadást okozott. A gyerek 2021. január 18-tól nevelőszülőknél él.

A Tatabányai Törvényszék a március 9-én kihirdetett ítéletében a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a férfi és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a minősítés megváltoztatásáért és enyhítésért fellebbeztek. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés indokolatlanul enyhe. A kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakoriak, egyre durvább az elkövetési módjuk. A férfi cselekményének következtében a gyermek pszichésen maradandóan sérült. Másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában