Riadalom

2022.05.26. 16:04

Többszáz gyereket menekítettek ki a környei iskolából, robbanóanyag-kereső kutyát is bevetettek

Május 26-án, csütörtökön a délelőtti órákban bombariadó miatt kellett elhagyniuk a környei általános iskola tanulóinak és dolgozóinak az épületet. A legkisebbek az ijedségtől sírni kezdtek.

Sz. D. K.

Forrás: beküldött

A Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének kiürítése után robbanóanyag-kereső kutyát is bevetettek az egyenruhások május 26-án. Gányai Balázs rendőr főhadnagytól, a megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, hogy 10 óra 18 perckor érkezett hozzájuk a bejelentés.

Az egyenruhások azonnal a helyszínre siettek bombakutatókkal, mentőkkel és tűzoltókkal. Mint mondta, a kereséshez robbanóanyag-kereső kutyát is bevetettek. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást.

Csekéné dr. Laczkó Melinda tűzoltó alezredestől, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetőjétől megtudtuk, hogy a helyszínre a környei önkéntes és a tatabányai hivatásos tűzoltók vonultak ki. Hozzátette, az épületet összesen 375 diáknak és 45 dolgozónak kellett elhagynia.

A gyerekeket a közeli hivatalba és művelődési házba kísérték át a pedagógusok. A Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egyik tanulója elmondta, hogy tanóra közben szólalt meg a tűzjelző készülék, ám először azt gondolták, hogy ez csak egy próba.

– A tanárok másodpercek alatt kiürítették az épületet, majd megérkeztek az egyenruhások. A kisebbeken – gondolok itt az alsó tagozatos diákokra – akkor uralkodott el a félelem, amikor meglátták a rendőröket, mentőket. Többen sírni is kezdtek, de a tanárok megpróbálták őket megnyugtatni. Ekkor már biztosak voltunk abban, hogy ez nem csak egy riadópróba – mondta az intézmény tanulója, hozzátéve, hogy összesen hét rendőr-, két mentő- és két tűzoltóautót számolt össze a helyszínen.

– Úgy tudom korábban már egyszer előfordult ilyesmi az iskolánkban, de hogy ki és miért csinálhat ilyet, azt nem tudom. Úgy gondolom, hogy ez nem vicces, hiszen a kiérkező egységek „feleslegesen” vonultak ki, így aki valóban bajban lett volna, ahhoz elképzelhető, hogy emiatt később érnek oda – fűzte hozzá a növendék.

Néhány óra elteltével friss hírként érkezett, hogy a rendőrök elkapták a fenyegetőzőt. További részletek új cikkünkben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában