Csúnya baleset

2022.05.30. 18:16

Részegen lopta el a slusszkulcsot, Süttő és Tardos között fel is csavarta a kocsit egy fára

A fiatalkorú ittas állapotban, a süttői lakás előszobájából akasztotta le a kulcsot, hogy jogsi nélkül furikázzon. Nem lett jó vége a dolognak.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A jármű önkényes elvételének bűntette és az ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki engedély nélkül ittas állapotban úgy vezetett egy gépkocsit, hogy azzal oszlopnak és fának ütközött – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője

Mint arról a baleset napján beszámoltunk, a fiatal 2021. március 27-én az esti órákban ittas állapotban a süttői lakás előszobájában lévő kulcstartóból  lenyúlta a slusszkulcsot, majd az utcában parkoló kocsit beindította és azzal Süttő lakott területén belül és azon kívül közlekedett.

A srác, akinek egyébként nem volt érvényes vezetői engedélye sem, hajnali fél 4 és 4 óra között ittas állapotban, biztonsági öv használata nélkül vezette a gépkocsit Süttő lakott területen kívül, a 1127-es számú úton Tardos irányába. Ekkor  balra ívelő útkanyarulatban, ittassága miatt nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, és az út jobb széle felé lesodródott az úttestről, majd először a távközlési oszlopnak, ezt követően fának ütközött és 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

fának ütközött a fiatalkorú Süttő és tardos között 2021. március 28-án

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen férfival szemben, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben  végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, külön magatartási szabályként írja elő, hogy a próbaidő alatt  a megkezdett tanulmányait folytassa, illetve vegye fel a kapcsolatot az állami foglalkoztatási szervvel, vagy a helyi önkormányzatnál közfoglalkoztatásra jelentkezzen, továbbá a közúti járművezetéstől hosszabb időre tiltsa el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!