Életmentés

2022.05.30. 11:30

Rémálom Esztergomban: kétéves gyermeke újraélesztését kezdte meg az édesanya

Minden szülő rémálmát élte át Esztergomban az az édesanya, akinek kétéves gyermekét egy félrenyelt falat miatt kellett elkezdenie újraéleszteni.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán számolt be arról, hogy május 27-én pénteken egy kétéves kisgyermekhez kellett mentőhelikoptert riasztani Esztergomba. A mentők gyors segítségére azért volt szükség, mert a gyermek egy kenyérdarabot nyelt félre reggeli közben.

Ahogy írják, az édesanya megpróbálta eltávolítani a megakadt falatot, ez azonban nem sikerült és a kicsi légzése leállt. A nő azonnal mentőt hívott és a tapasztalt mentésirányító instrukciói alapján megkezdte gyermeke újraélesztését. Eközben a helyi esetkocsi és egy mentőhelikopter is a helyszínre sietett. A kiérkező mentősök emelt szinten küzdöttek tovább a csöppség életéért. Az időben megkezdett újraélesztés végül sikerre vezetett. A gyermeket végül stabil állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!