Jogerős ítélet

2022.05.16. 14:40

Orrcsontja tört a nőnek, akit élettársa bántalmazott az esztergomi munkásszállón

A férfi részegen ütötte és rugdalta össze az élettársát. A munkásszálló többi lakója akadályozta meg, hogy folytassa a verést.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki élettársát bántalmazta ittas állapotban egy esztergomi munkásszállón – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője

A vádirat szerint a férfi és élettársa 2021. május 3-án érkeztek az esztergomi munkásszállóra. A férfi részegen vitatkozott a nővel, kölcsönösen szidalmazták egymást és trágár módon beszéltek. A férfi a nőt több alkalommal ököllel arcon ütötte, majd amikor az a földre került, többször fejbe rúgta. A folytatásában pedig a munkásszállón tartózkodók akadályozták meg őt. A nőnek a bántalmazás következtében eltört az orrcsontja. A csonttöréssel járó sérülés 3 hét alatt gyógyult.

A férfi korábban ötször volt büntetve, legutóbb a bíróság 2020-ban garázdaság vétsége miatt 1 év 4 hónap, végrehajtásában 2 év 6 hónapra felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Ezen felfüggesztett szabadságvesztés büntetések végrehajtását a Gyulai Törvényszék a 2021. november 18-án jogerőre emelkedett ítéletével rendelte el – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!