Bíróság

2022.05.04. 07:02

Ököllel és bottal verte, rúgta feleségét a féltékeny esztergomi férj

A nőt életveszélyes állapotban vitték kórházba. Mivel a lépe megrepedt, azt el kellett távolítani. Most tárgyalást tartanak a férfi ügyében.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék május 5-én reggel tartja annak a férfinak a tárgyalását, aki féltékenységből brutálisan bántalmazta feleségét.  A vádirat szerint a férj és felesége gyakran veszekedett egymással. A férfi több alkalommal bántalmazta is a nőt, aki emiatt félt a férjétől. 2020. évtől kezdődően a nő szerelmi kapcsolatot létesített egy külföldön élő idegen férfivel; naponta online csevegést folytattak és néhány alkalommal személyesen is találkoztak. 2021. augusztus 22-én a nő, elhagyta a vádlottal közös esztergomi otthonát, hátrahagyva az általa nevelt két óvodáskorú gyermeket, és az említett idegen férfi társaságában tartózkodott. 

2021. augusztus 25-én a családtagjai hazahívták az anyát, azzal az indokkal, hogy a férfi eltávozott otthonról, és a gyerekek élelem nélkül vannak. A nő hazatért, amikor is az otthonában találta a férfit, két óvodáskorú és a két felnőttkorú gyermekét is.  Ekkor a vádlott elküldte a lakásból a családtagokat azzal, hogy meg akarja beszélni az együttélésüket a nővel, és megígérte nekik, hogy nem fogja bántania őt. 

A férfi ezt követően féltékenységből, több alkalommal ököllel megütötte a nő fejét, egy nagy fa bottal combon és háton ütötte őt, majd a fekvő sértettet nagy erővel hátba rúgta. A hazaérkező családtagoknak azt mondta, hogy ne hívjanak mentőt, vagy mondják azt, hogy a sértett a sérüléseit úgy szerezte, hogy kiesett az ablakon. A családtagok ellentmondtak a vádlottnak, mire ő rájuk kiabált, és egyiküket megütötte. 

A nő, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, ujjtörést, bordatörést, borda alatti zúzódást, bevérzést és a lép repedését szenvedett el. Az életveszélyes állapot elhárítása végett a lépet műtéttel el kellett távolítani, adta hírül a Tatabányai Törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!