Kifigyelték

2022.05.16. 07:06

Melós kocsikra vadásztak, vitték a szerszámokat a táti, lábatlani és nyergesújfalui autókból

Nyergesújfalun volt a nagy zsákmány, ott 863 ezer 600 forint értékben lopott szerszámokat a páros.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járásbíróság május 17-én, kedden tárgyalja annak a két, büntetett előéletű férfinak az ügyét, akik melós járműveket figyeltek ki, hogy a bennük tárolt szerszámokat, kisgépeket ellophassák. A vádlottak gépjárművel jutottak el az ötletszerűen kiválasztott helyszínekre, ahol a sofőr figyeléssel biztosította a társa lopását, aki később a lopott szerszámokat értékesítette.

A vádlottak táti, lábatlani és nyergesújfalui gépkocsikból loptak, két esetben azok hátsó ajtaja nyitva is volt. A nyergesújfalui lopásnál a tettes a gépjármű oldalsó üvegét húzta el, azon keresztül nyitotta ki a tolóajtót. Ebből a kocsiból 863 ezer 600 forint értékben lopott el különféle szerszámokat a páros, míg a táti lopással 109 ezer 500 forint, a lábatlanival pedig 74 ezer forint kárt okoztak a sértetteknek. A május 17-i folytatólagos tárgyaláson a bizonyítási eljárás tanúk
meghallgatásával folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!