Letartóztatás meghosszabbítása

2022.05.13. 08:40

Meghosszabbították az esztergomi és párkányi gyilkossággal vádolt férfi letartóztatását

Párkányi munkaaóóját megölte, egy kútba dobta, majd felgyújtotta, később egy esztergomi nőt is halálra vert a szlovák állampolgárságú férfi.

Kemma.hu

Fotó: AS

A Tatabányai Járásbíróság a 2022. május 11. napján tartott ülésen, emberölés bűntette miatt indult ügyben újabb 2 hónappal – 2022. július 17. napjáig - meghosszabbította egy szlovák állampolgárságú, ideiglenesen Magyarországon tartózkodó férfi letartóztatását. A bíróság a letartóztatás meghosszabbításánál figyelembe vette, hogy a gyanúsítottnál fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is. 

A végzést az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vette, így az végleges. Ahogy arról korábban beszámoltunk,  nyomozás eddigi adatai alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2021. május 13-án délután egy és 2021. május 14-én délelőtt tíz óra között Esztergomban, egy előzetes szóváltást követően úgy bántalmazott egy szlovák nőt – többek között két alkalommal fejbe rúgva őt -, hogy a sértett a bántalmazásokba belehalt. Ezt követően a gyanúsított a sértettet a közelben található vízelvezető árokba gurította. A gyanúsított elfogásakor azt is elismerte az intézkedő rendőrök előtt, hogy szintén 2021. május 13-án Szlovákiában megölte a volt szállásadóját is, akinek holttestét a kert végén lévő kútba dobta és felgyújtotta, adta hírül a Tatabányai Törvényszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!