Baleset a Dunán

2022.05.06. 10:57

Hídpillérének ütközött egy kirándulóhajó Komáromnál, többen megsérültek

A kirándulókat szállító hajó május 6-án, pénteken hajnalban ütközött a vasúti híd pillérének a Duna Észak-Komáromi szakaszán.

Kemma.hu

Forrás: Közlekedési Hivatal, SK

Vasúti híd pillérének ütközött egy kirándulóhajó Komáromnál május 6-án, pénteken hajnali 3.40 körül – adta hírül a Paraméter. A balesetben a szlovák közlekedésügyi minisztérium első tájékoztatása szerint 7 személy sérült meg könnyebben, később azonban Andrej Doležal tárcavezető közölte, hogy a sérültek száma 11-re nőtt.

A Viking nevű kirándulóhajó a balesetet követően az észak-komáromi állami kikötőbe úszott. A járműnek jól láthatóan megsérült az eleje, valamint a radarja is. Az illetékesek jelenleg is vizsgálják a kár mértékét, de a szlovák minisztérium közlése szerint sem üzemanyag, sem más veszélyes anyag nem került a Dunába. A baleset oka vélhetően a kapitánynál hirtelen fellépő egészségügyi probléma volt, pontosabbat azonban csak a vizsgálat lezárását követően tudnak mondani.

A Viking flottájának egy másik kirándulóhajója, a Viking Sigyn volt az a hajó, amely 2019-ben a magyar Hableány sétahajóval ütközött Budapesten. Az eset során 26 ember vesztette életét, 7 koreai személyt sikerült kimenteni a Dunából. A három évvel ezelőtti balesettel, a Hableány sétahajó elsüllyesztésével az ukrán hajóskapitányt, Jurij Csaplinszkijt vádolták meg, aki a per során elismerte, hogy nem volt bekapcsolva a radar a hajón.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!