Tárgyalás

2022.05.03. 15:19

Hidegzuhany a tatabányai albérlőknek: csúnyán átverte őket a sikkasztó férfi

A csaló az általa bérelt lakást adta ki mások részére a tulajdonos tudta nélkül. Nem csak ez volt a probléma a férfivel.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Sikkasztás bűntettének ügyében tart tárgyalást május 4-én a Tatabányai Törvényszék. A vádira szerint a férfi 2019 októberétől egy tatabányai ingatlanban lakott bérlőként, ahol 2019 októberében három havi bérleti díjat, összesen 330 ezer forintot fizetett meg a lakás tulajdonosa részére. Az így befizetett összeg az ingatlan bérleti díját 2019 decemberéig fedezte. 

2020. január 3-án a sértettek egy internetes oldalon tatabányai albérletet kerestek. A hirdetésre a férfi jelentkezett, majd a lakás tulajdonosának tudta és beleegyezése nélkül, magát az ingatlan tulajdonosának kiadva 2020. január 4-én a 3 sértett részére havi 110 ezer  forint/fő összegért kiadta albérletbe az általa bérelt lakást. A pénz átvétele után a vádlott a lakás kulcsait a sértettek részére átadta, akik 2020. január 04. napját követően beköltöztek az ingatlanba. 

Néhány nappal később, a beköltözött bérlők 2020. január 15-én a lakás valódi tulajdonosától - aki a vádlottat kereste az ingatlanban - szereztek tudomást arról, hogy az ingatlannak, melybe jóhiszeműen beköltöztek,  nem az a férfi a tulajdonosa, akitől ők kibérelték. 

Egy másik esetben egy sértett 2019. november 25-én megbízta a vádlottat azzal, hogy egy tatabányai ingatlanban lakásfelújítási munkálatokat végezzen. Szóbeli megállapodás alapján a sértett 2019. november 27. napján 300 ezer forintot utalt át a vádlott bankszámlaszámára anyagköltségként, melyből a vádlott felújítási munkálatok elvégzéséhez szükséges anyagokat nem vásárolta meg, hanem a teljes összeget saját magára költötte el, adta hírül a Tatabányai Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!